Eerste heilige communie

Een van de grootste feesten die we kunnen vieren, is het feest van de eerste heilige communie; voor het eerst helemaal deelnemen aan het sacrament van de eucharistie (dankjewel zeggen aan God). Voor het eerst mogen we Jezus, Zoon van God, in de gedaante van brood ontvangen.

Jezus maakt zich klein om bij ons te komen en wil dat heel graag, want Hij houdt van kinderen "allen die zijn als de kinderen, voor hen is het Rijk van de hemelen", zei Jezus eens.

De eerste heilige communie gebeurt samen met de hele geloofsgemeenschap waar het kind deel van uitmaakt. Omdat het ontvangen van de eerste heilige communie zo'n grote en belangrijke gebeurtenis is in het leven van het kind, bereiden we het gedurende een aantal maanden hierop voor.

Eerste communie in 2020

Informatieavond over de eerste communie op donderdag 5 september om 20.00 uur in het parochiecentrum.
Voor deze avond zijn de ouders van de kinderen van groep 4 uitgenodigd.

Als u graag geïnformeerd wilt worden over de voorbereiding van 2020 stuur dan voor 15 oktober 2019 een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. of (040) 253 22 31 op weekdagen tussen 9.30 en 12.00 uur – u kunt ook inspreken.

Op de website van www.bewustkatholiek.nl vindt u een filmpje over het sacrament van de eucharistie.