Filmavonden

Filmserie: De schatkamer van ons geloof.

De Amerikaanse priester Robert Barron heeft de gave van het woord. Op een eenvoudige en inspirerende manier kan hij vertellen over het katholieke geloof, waardoor je de schoonheid ervan ziet en de logica ervan begrijpt. En hij doet dat op bijzondere plaatsen: in Lourdes, Rome, Jeruzalem, op vijftig locaties in vijftien landen. Resultaat: ┬┤Catholicism┬┤, een in het Nederlands ondertitelde tiendelige filmserie van ieder ongeveer 50 minuten. Over tien basisthema┬┤s van het geloof: zoals Jezus, Petrus en Paulus, Maria, de kerk en Christus, gebed. De opnames zijn professioneel en boeiend. Geschikt voor thuis, maar vooral om in parochieverband met elkaar te bekijken en met elkaar te bespreken aan de hand van vragen: wat heeft je geraakt, wat is nog niet duidelijk etc. De serie is vooral geschikt voor mensen die kennis willen maken met het geloof, maar in de praktijk blijkt dat ook mensen die al vele jaren katholiek zijn er een inspirerend totaalbeeld door krijgen.

Tientallen Nederlandse parochies hebben de serie bekeken en besproken. In onze omgeving onder andere Eindhoven, Waalre, Tilburg, Berkel-Enschot en Den Bosch. De reacties waren zeer positief.

In onze parochie lieten we deze films ook zien. In september 2020 zijn we gestart met de herhaling daarvan maar dat is kort daarna gestopt vanwege de corona situatie.
Wij hopen dit weer te kunnen hervatten vanaf woensdag 1 september en vervolgens elke eerste woensdag in de maand. Zie ook in de agenda bij verdieping.
Voor het bijwonen van deze avonden graag aanmelden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

De opzet van de avonden is als volgt. Tussen 19.30 en 20.00 uur inloop. De koffie staat dan klaar. Om 20.00 uur start de film die 50 minuten duurt. Na een tweede kop koffie wordt besproken wat we gezien hebben.
Catholicism2019M