Nieuwsoverzicht

Afscheid pater Jozef

07 december 2020

PaterJozefM2In het weekend van 5 en 6 december is in de Christus Koningkerk de mededeling gedaan over het vertrek van Pater Jozef Aruldoss.

Binnen ons bisdom vinden momenteel veel  verschuivingen plaats van priesters. Dit betreft ook onze parochie.
De bisschop heeft besloten pater Jozef een nieuwe benoeming te geven als kapelaan in ons bisdom. Hij wordt overgeplaatst naar de parochie Heilige Bernardus van Clairvaux in Bergeijk. Zijn benoeming gaat in op 1 januari 2021. Hij gaat wonen in de pastorie van de H. Servatiuskerk in Westerhoven.

Pater Jozef zal in het weekend van 2 en 3 januari afscheid nemen van de parochie hier in Veldhoven. Op zondag 3 januari zal hij hoofdcelebrant zijn in de Eucharistieviering van 10.00 uur. Na afloop van deze viering wordt er een coronaproof receptie gehouden in het parochiecentrum. Parochianen die nog een laatste woord met pater Jozef willen wisselen wachten buiten op 1,5 meter afstand van elkaar. Het parochiecentrum wordt via de achterdeur binnengegaan waar pater Jozef dan in de grote zaal zal staan.
Via de voordeur wordt het parochiecentrum dan weer verlaten.

Het is de wens van pater Jozef om als afscheidscadeau, een gift te besteden aan het seminarie van Tanzania wat recent is opgestart. De seminaristen hebben nog helemaal niets, zelfs geen bedden.

U kunt deze gift afgeven in een envelop in het parochiecentrum met daarop de vermelding gift pater Jozef, of overmaken op NL89 RABO 0153 6047 43 tnv parochie Christus Koning ovv gift pater Jozef.

Om zoveel mogelijk mensen de gelegenheid te geven bij de laatste eucharistieviering van Pater Jozef aanwezig te zijn zal voor deze viering gereserveerd moeten worden.
Dit kan door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Benoeming nieuwe kapelaan voor Veldhoven
Met ingang van 1 januari is er voor de parochie Christus Koning een kapelaan benoemd.  Wie dat zal zijn, daarover moeten we nog geïnformeerd worden. De parochie zal u informeren zo gauw dit bekend is.