Nieuwsoverzicht

Meimaand: bedevaarten naar Meerveldhoven

29 april 2019

OLVterEikKapelMAl ruim zeveneneenhalve eeuw komen mensen uit de hele Kempen in de meimaand naar Meerveldhoven ter bedevaart. Individueel en in groepsverband, op de fiets of met speciale bussen. Onze-Lieve-Vrouw ter Eik trekt mensen die haar gebed vragen bij ziekte en andere nood, maar ook om haar te bedanken bij verhoorde gebeden. De eik in de kapel van de Christus Koningkerk hangt vol zilveren ex-voto´s, symbolen van verhoorde gebeden: benen, harten e.d.
Het hele jaar door is de kerk aan de Kapelstraat-Zuid geopend, zodat mensen bij Maria kunnen bidden en als teken van hun gebed een kaarsje kunnen opsteken. In de meimaand, van oudsher Mariamaand,  zijn dat er duizenden. De aantallen nemen niet af, wat laat zien dat het geloof in de harten van veel Brabanders niet verdwenen is.

Dit jaar zijn er diverse speciale momenten in de meimaand waarbij iedereen welkom is.
Woensdagavond 1 mei om 19.00 uur is de plechtige opening van de meimaand.
Zondagmiddag 5 mei om 15.00 uur is er Marialof met het Onze-Lieve-Vrouwegilde.
Zondagmiddag 12 mei 15.00 uur Marialof.
Vrijdagavond 17 mei om 19.00 uur houdt Jacq Bijnen van Stichting Historisch Erfgoed Veldhoven in het parochiecentrum naast de kerk lezing over´755 jaar Maria ter Eik´.
Toegang gratis, wel graag tevoren opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Zondagmiddag 19 mei 15.00 uur Marialof.
Zondagmiddag 26 mei 15.00 uur Marialof.
Vrijdagavond 31 mei om 19.00 uur is de plechtige afsluiting van de meimaand.  

Rozenkrans bidden een half uur vóór alle doordeweekse vieringen in de meimaand
Maandag 8.30 uur, dinsdag 18.30 uur, woensdag 18.30 uur, donderdag 18.30 uur en vrijdag 8.30 uur.