Nieuwsoverzicht

Bijeenkomst jonge gezinnen

20 februari 2019

Zondag 17 februari is er een dag voor jonge gezinnen gehouden. De dag begon met een Eucharistieviering waarin uitleg werd gegeven over de diverse onderdelen van de liturgie.
Van de uitgenodigde jonge gezinnen waren er 11 aanwezig. Zij genoten van een informele lunch. De kinderen zijn bezig gehouden met een verhaal en kleurplaat. Ondertussen konden de ouders met de beide priesters in gesprek over de rol die jonge gezinnen kunnen hebben in de kerk. Maar ook werd de vraag gesteld wat kan de kerk voor de gezinnen betekenen. Veel ouders hebben het gevoel alsof zij en hun kinderen niet welkom zijn in de kerk. Niet zo zeer vanwege de, toch wel aan regels gebonden, liturgie, maar door dat ze het gevoel hebben dat andere kerkgangers zich storen aan hun kinderen die nu eenmaal niet de hele viering stil zijn. Er zijn diverse voorstellen gedaan om dit gevoel te kunnen verminderen en om de vieringen wat kindvriendelijker te maken. Vieringen met kinderwoorddienst zijn al heel geschikt omdat de kinderen dan een tijd uit de kerk weg zijn en op eigen niveau de lezingen horen.
Het pastorale team gaat alles wat besproken is meenemen en bezien wat er voor mogelijkheden zijn. De aanwezigen waren tevreden over deze dag en willen hier graag een herhaling van zien. Dit zal dan ook zeker gaan gebeuren.
Gezinsbijeenkomst20190217M